დღეს ზუკა აგრარული უნივერსიტეტის სტუდენტია და რაჭაში, მშობლიურ კუთხეში, ერთ-ერთ ყველაზე მოთხოვნად და ბაზარზე ყველაზე იშვიათ რაჭულ მშრალ ღვინოს აწარმოებს.
„ამ ყველაფრის გაკეთების იდეა 2017 წელს მომივიდა, როდესაც აღმოვაჩინე, რომ რაჭაში მხოლოდ ნახევრადტკბილ ღვინოებს აწარმოებდნენ, რაც მსოფლიო ბაზრისთვის ნაკლებ საინტერესო ღვინოდ ითვლება. გარდა ამისა, რაჭაში 70-მდე სხვადასხვა ენდემური ჯიშის ვაზი ხარობს, რომლებიც არათუ სადმე შეგვიძლია დავაგემოვნოთ, არამედ მისი ვენახებიც კი არ არის გაშენებული, ამიტომ გადავწყვიტე ‘’ღვინუკას’’ დაფუძნება და იმ რაჭული ენდემური ჯიშების გაცოცხლება, რომელიც მივიწყებულია და მხოლოდ რამდენიმე ნერგია შემორჩენილი. ჩემი ინსპირაცია ამავდროულად ჩემმა 150 წლის წინანდელმა წინაპარმაც გამოიწვია, რომელიც ასევე მეწარმეობას მისდევდა“ - ამბობს ახალგაზრდა მეწარმე.